معرفی حوزه زیرساخت فناوری اطلاعات (IT Infrastructure)

 

معرفی حوزۀ زیرساخت فناوری اطلاعات (IT Infrastructure)

برای هر شرکت یا سازمان دولتی با هر اندازه‌ای، سرعت بالای توسعۀ فناوری، امروزه چالش‌های تجاری حیاتی و منحصربه‌فردی را ایجاد کرده است. مدیریت زیرساخت فناوری اطلاعات (نباید با مسئولیت‌های گستردۀ مدیریت فناوری اطلاعات اشتباه گرفته نشود) در اصل مدیریت عناصر عملیاتی ضروری برای استفاده موثر، کارآمد و فعالانه از فناوری، اطلاعات و داده‌ها است. این عناصر شامل رایانه‌ها، سرورها، شبکه، داده‌ها، ذخیره‌سازی، امکانات فیزیکی و مجازی و همچنین نرم‌افزار، فرآیندها، سیاستها، کارکنان، آموزش، امنیت، قابلیت‌های مجازی و خدمات مبتنی بر رایانش ابری هستند که زیرساخت IT را تشکیل می‌دهند. به‌طور‌کلی، مدیریت زیرساخت IT با عملیات کلی شرکت‌ها، استراتژی‌ها و اهداف همسو است.


زیرساخت فناوری اطلاعات (IT) چیست؟

مدیریت زیرساخت IT، در عمل هماهنگی منابع، سیستم‌ها، سیستم‌عامل‌ها، افراد و محیط‌های IT است. مختصر و مفید اینکه زیرساخت فناوری اطلاعات چیزی جز کامپوننت‌های مورد نیاز برای کار و مدیریت محیط‌های فناوری اطلاعات سازمانی نیست. زیرساخت‌های فناوری اطلاعات را می‌توان در یک سیستم محاسبات ابری یا حتی در تسهیلات خود یک سازمان نیز مستقر کرد. زیرساخت فناوری اطلاعات به یک سازمان این امکان را می‌دهد تا راه‌حل‌ها و خدمات فناوری اطلاعات را به کارمندان، شرکا و حتی مشتریان خود ارائه دهد.
این کامپوننت‌ها می‌توانند شامل انواع سخت‌افزار‌ها، نرم‌افزار‌ها، تجهیزات شبکه، انواع سیستم‌عامل ها و ذخیره‌سازها باشند که همۀ آنها برای ارائۀ خدمات و راه‌حل‌های IT مورد استفاده قرار می‌گیرند. مجموعۀ محصولات زیرساخت IT یا می‌توانند به شکل برنامه‌های نرم‌افزاری قابل دانلود، که بر روی منابع IT قرار می‌گیرند، ظاهر شوند (مانند فضای ذخیره‌سازی نرم‌افزارمحور) یا به‌عنوان راه‌حل‌های آنلاین ارائه‌شده توسط ارائه‌دهندگان خدمات (مانندInfrastructure-as-a Service) اجرا شوند.


کامپوننت‌های زیرساخت فناوری اطلاعات

  • سخت‌افزار: شامل سرورها، مراکز داده، رایانه‌های شخصی، روترها، سوئیچ‌ها و سایر تجهیزات است. امکاناتی که یک مرکز داده را خنک نگه می‌دارد نیز می‌توانند به‌عنوان بخشی از زیرساخت‌ها در نظر گرفته شوند.

  • نرم‌افزار: برنامه‌های مورد استفاده مشاغل مانند سرورهای وب، سیستم‌های مدیریت محتوا و سیستم‌عامل است مانند لینوکس. سیستم‌عامل وظیفه مدیریت منابع و سخت‌افزار سیستم را بر عهده دارد و باعث ایجاد ارتباط بین همۀ نرم‌افزارها و منابع فیزیکی می‌شود.

  • شبکه‌سازی: اجزای به‌هم‌پیوسته شبکه است که در اصل عملیات شبکه مانند مدیریت و ارتباط بین سیستم‌های داخلی و خارجی را امکان‌پذیر می‌کند. شبکه از اتصال به اینترنت، فایروال‌ها و امنیت و همچنین تجهیزاتی مانند روترها، سوئیچ‌ها و کابل‌ها تشکیل شده است.

 

انواع زیرساخت‌های فناوری اطلاعات

  • زیرساخت‌های سنتی: با زیرساخت‌های سنتی، کامپوننت‌هایی مانند مراکز داده، ذخیره‌ساز داده و سایر تجهیزات، همگی در چارچوب امکانات خود مدیریت و تحت مالکیت تجارت قرار می‌گرفتند. پیاده‌سازی در زیرساخت‌های سنتی معمولاً گران برآورد می‌ود و به سخت‌افزارهای زیادی مانند سرورها و همچنین نیرو و فضای فیزیکی نیاز دارند.

  • زیرساخت‌های ابری: یک زیرساخت ابری اجزا و منابع مورد نیاز برای محاسبات ابری را مهیا می‌کند. می‌توانید با استفاده از منابعی که فقط به شما اختصاص داده شده، یک ابر خصوصی ایجاد کنید یا می‌توانید با اجارۀ زیرساخت‌های ابری از ارائه‌دهنده ابری مانندAlibaba ، Amazon ،Google ، IBM یا Microsoft از یک ابر عمومی استفاده کنید. همچنین با در نظر گرفتن درجه‌ای از قابلیت حمل بار، تنظیم و مدیریت در چندین ابر، می‌توانید یک ابر ترکیبی ایجاد کنید.

  • زیرساخت‌های Hyperconverged: این نوع زیرساخت به شما امکان را می‌دهد تا منابع محاسباتی، شبکه‌ای و ذخیره‌سازیتان را از یک رابط واحد مدیریت کنید. با محاسبه و ذخیره‌سازی نرم‌افزارمحور به‌هم‌پیوسته می‌توانید از کارهای مدرن‌تر با یک معماری مقیاس‌پذیر بر سخت‌افزار استاندارد صنعت پشتیبانی کنید.

 

مدیریت زیرساخت فناوری اطلاعات

اصطلاح به زیرساخت ساختارهای مورد نیاز برای فعالیت یک مرکز فیزیکی یا فعالیت تجاری اطلاق می‌شود. هدف از مدیریت زیرساخت فناوری اطلاعات فراهم ساختن ساختار و كنترل توابع مسئول عملیات فنی متنوع است كه به‌طوركلی شامل سخت‌افزار، نرم‌افزار و شبكه، در هر دو محیط فیزیكی و مجازی، است. هدف اصلی به حداقل رساندن زمان خرابی و حفظ بهره‌وری کسب و کار است. به دلیل پیچیدگی زیرساخت‌های فناوری اطلاعات، عجیب نیست که مدیریت زیرساخت‌های فناوری اطلاعات به زیر‌ساخت‌هایی مانند مدیریت سیستم‌ها، مدیریت شبکه و مدیریت ذخیره‌سازی تبدیل شود.
خدماتی که تیم مدیریت زیرساخت فناوری اطلاعات ارائه می‌دهند معمولاً دیده نمی‌شود. آنها از فناوری‌های روزمره، مانند دسترسی به اینترنت، ایمیل و دسترسی به داده نگهداری می‌کنند. این تیم‌ها برای حفظ بهره‌وری به‌شدت به راه‌حل‌های مدیریت و نظارت (مانیتورینگ) real-time متکی هستند.

برخی از رایج‌ترین انواع مدیریت زیرساخت‌های فناوری اطلاعات عبارتند از:

  • مدیریت سیستم‌عامل: با ارائۀ محتوا، پچ، تهیه و مدیریت اشتراک، بر محیط‌هایی که سیستم‌عامل مشابه دارند نظارت می‌کند.

  • مدیریت ابر: با مدیریت استقرار منابع، استفاده، یکپارچه‌سازی و بازیابی فاجعه، به ادمین‌های ابر امکان می‌دهد همۀ اطلاعات موجود در یک ابر، ازجمله کاربران نهایی، داده‌ها، برنامه‌ها و خدمات را کنترل کنند.

  • مدیریت مجازی‌سازی: با ارتباط گرفتن با محیط‌های مجازی و سخت‌افزار فیزیکی زیر آن، زمینه‌ای برای ساده‌سازی مدیریت منابع، تقویت تجزیه و تحلیل داده‌ها و ساده‌سازی عملیات را ایجاد می‌کند.

  • مدیریت عملیات فناوری اطلاعات: که «مدیریت فرآیند تجارت» نیز شناخته می‌شود، روش مدل‌سازی، تجزیه و تحلیل و بهینه‌سازی فرآیندهای تجاری است که اغلب در حال تکرار، در حال انجام یا قابل پیش‌بینی هستند.

  • اتوماسیون فناوری اطلاعات: که «اتوماسیون زیرساخت» نیز شناخته می‌شود، دستورالعمل‌ها و فرایندهایی قابل تکرار برای جایگزینی یا کاهش تعامل انسان با سیستم‌های فناوری اطلاعات ایجاد می‌کند.

  • ارکستراسیون کانتینر: استقرار، مدیریت، مقیاس‌بندی و شبکه‌سازی کانتینرها را خودکار می‌کند.

  • مدیریت پیکربندی: سیستم‌های رایانه‌ای، سرورها و نرم افزارها را در یک حالت مطلوب و سازگار حفظ می‌کند.

  • مدیریت API: توزیع، کنترل و تجزیه و تحلیل رابط‌های برنامه‌نویسی برنامه (API) که برنامه‌ها و داده‌ها را در شرکت‌ها و ابرها به هم متصل می‌کند.

  • مدیریت ریسک: خطرات را شناسایی و ارزیابی می‌کند و برنامه‌هایی برای به حداقل رساندن یا کنترل این خطرات و تأثیرات احتمالی آنها تولی می‌کند.

 

مهارت‌های لازم برای یک مهندس زیرساخت

یک مهندس زیرساخت مهارت‌های متنوعی نیاز دارد، اگرچه سطح تخصص در هر کدام متناسب با موقعیت شغلی فرد متفاوت است:

  • زیرساخت فناوری اطلاعات: مهندس زیرساخت می‌تواند از فناوری‌ها و راه‌حل‌های زیرساختی، مانند محاسبات، ذخیره‌سازی، شبکه، زیرساخت‌های فیزیکی، نرم‌افزار، بسته‌های تجاری و راه‌حل‌های متن باز و محاسبات مجازی و ابری (ازجمله IaaS، PaaS وSaaS)، پشتیبانی کند یا آنها را و طراحی و پیاده‌سازی کند.

  • امنیت اطلاعات: مهندس زیرساخت می‌تواند با رعایت قوانین و مقررات مربوطه، امنیت، یکپارچگی سیستم‌های اطلاعاتی را حفظ کند. او می‌تواند کنترل‌ها و استراتژی‌های مدیریتی را طراحی، پیاده‌سازی و اجرا کند.

  • رویکرد استاندارد مدرن: مهندس زیرساخت می‌تواند رویکرد استاندارد مدرن را در اتوماسیون و آزمایش اعمال کنید.

  • مالکیت و ابتکار عمل: با داشتن مالکیت مشکلات، مشکلات فنی را پیشگامانه برطرف می‌کند و مطمئن می‌شود که راه‌حل‌های فنی همچنان نیازهای تجاری را برآورده می‌کنند. مهندس زیرساخت نسبت به اقدامات انجام‌شده و تصمیمات اتخاذ‌شده پاسخگو است.

  • حل مسئله: مهندس زیرساخت می‌تواند مشکلات را شناسایی و تجزیه و تحلیل کند و به شناسایی راه‌حل مناسب کمک کند. می‌تواند مشکلات را طبقه‌بندی و اولویت‌بندی کند. علل آنها را مستند کند و روش‌های اصلاح آنها را پیاده‌سازی کند.

  • طراحی سیستم‌ها: مهندس زیرساخت مشخصات و طراحی سیستم‌ها را برای پاسخگویی به نیازهای تعریف‌شدۀ کسب و کار ایجاد می‌کند. او می‌تواند با ذینفعان تجارت و فناوری کار کنید تا مشکلات تجاری را به طرح‌های فنی تبدیل کند. همچنین می‌تواند سرویس کاربری ایده‌آل را تجسم کند و اید‌ه‌‌های طراحی و رویکردهای طراحی ممکن را ارائه دهید. او می‌داند که چگونه روش‌های مختلف برای حل مشکلات را کشف کند.

  • ادغام سیستم‌ها: مهندس زیرساخت می‌تواند برای ایجاد خدمات عملیاتی، اجزا، سیستم‌ها و رابط‌های آنها را ادغام و آزمایش کند.

  • درک فنی: مهندس زیرساخت دانش خاصی دارد که او را قادر می‌سازد تا مسئولیت‌ها و وظایف این شغل را بر عهده بگیرید. این مربوط به استفاده از وسعت و عمق مورد نیاز دانش فنی است.

  • عیب‌یابی و حل مشکل: مهندس زیرساخت می‌تواند به‌صورت جانبی فکر کند تا مشکلی را در اجزای تشکیل‌دهنده تجزیه کند تا علل اصلی را شناسایی و تشخیص دهد و حل مسئله را ممکن کند. می‌تواند مشکلات مختلف امکانات مختلف فناوری را ازجمله محاسبات، ذخیره‌سازی، شبکه، زیرساخت‌های فیزیکی، نرم‌افزار، COTS و بسته‌ها و راه‌حل‌های متن باز و محاسبات مجازی و ابری را عیب‌یابی و شناسایی کنید.


آموزش دوره‌های زیر ساخت فناوری اطلاعات در فناوران آنیسا

فناوران آنیسا آموزش‌هایی باکیفیت برای هر فناوری‌ای که شما نیاز داشته باشید ارائه می‌کند، از زیرساخت‌ها تا سیستم‌عامل‌ها و ذخیرۀ اطلاعات و کانتینر و مدیریت تا اتوماسیون. نتیجۀ این آموختن‌ها ساختن پلتفرمی استاندارد در محیط‌های ابری، فیزیکی، مجازی، خصوصی و عمومی است که راه‌حلهایش با فناوری‌ها و فرآیندهای موجود شما کار می‌کند. سادگی کلید اکوسیستم فناوری اطلاعات کارآمدتر و ایمن است. با استقرار زیرساخت‌های ساخته‌شدۀ خود بر فناوری‌های متن باز می‌توانید استک فناوری اطلاعات خود را ساده کرده و درعین‌حال توانایی خود را برای انجام هر کاری که اکنون آن را لازم دارید، حفظ کنید و برای رسیدن به هر جایگاهی، در آینده، آماده شوید.

EN / FA

فناوران آنیسا - خانه لینوکس ایران

تهران، میدان آرژانتین، خ وزرا، کوچه هشتم، یحیوی، پلاک ۴

 اطلاعات تماس:

  • 021-88716168
  • 021-88712172
  • 0910-8555111

info @ anisa.co.ir

© فناوران آنیسا - خانه لینوکس ایران | تمامی حقوق این سایت تحت مجوز GFDL برای فناوران آنیسا محفوظ است.
design by www.digitaldesign.ir